Kinderen bewuster over afval.

Afval leuk? Zeker, bekijk onze tips!

Afval scheiden en opruimen is niet alleen nuttig, het kan ook leuk zijn. We hebben 3 tips voor de hele familie op een rij gezet. Ga jij aan de slag met een spreekbeurt, start je een opschoonactie of ga je de battle aan om zo veel mogelijk uit je vlapak te krijgen?

Spreekbeurt

Door het maken van een spreekbeurt of werkstuk kun je ontzettend veel leren. Afval is een leuk onderwerp om over te vertellen aan de klas en je familie. Leer over..

  • de ontdekking van de afvalbak in de negentiende eeuw
  • de verschillende soorten afvalbakken
  • hoe van jouw lege drinkpakje wc-papier wordt gemaakt
  • dat er 8 petflessen nodig zijn voor 1 spelersshirt van het Nederlands elftal
  • dat je in een schone omgeving veel fijner kunt spelen en leven

Ga aan de slag met je spreekbeurt

Ga aan de slag met je spreekbeurt

Opschoondag

Kom jij in actie voor het schoonhouden van je buurt? Bijvoorbeeld op de ‘World Cleanup day’ op zaterdag 19 september: de grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar. Een opschoonactie organiseren is niet alleen ontzettend nuttig, maar ook leuk. Zet jouw opschoonactie op de kaart of doe mee aan een al bestaande actie. De dag ziet er iets anders uit dan gewoonlijk vanwege de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees meer over de opschoondag op de website supportervanschoon.nl.

Wij zijn heel blij met ieders inzet om de stad schoner te krijgen. Wist je dat je via onze website hulpmiddelen als prikkers kunt lenen?

World Cleanup day

Voor toetjesmonsters

Wist je dat een Nederlands huishouden jaarlijks zo’n 300 drankenkartons gebruikt? Merendeel hiervan zijn zuivelpakken. Door je pak slim leeg te vouwen kun je ook het laatste restje uit je pak vla krijgen. Dat is soms wel een half schaaltje vol! Je lege pakken mag je naar het plastic inzamelpunt brengen. Daar zijn we heel blij mee, want drankenkartons zijn 100% recyclebaar. Daar kunnen dus weer heel veel nieuwe vlapakken van gemaakt worden.

Leer meer over voedselverspilling

Voor toetjesmonsters